War Horse


Resume

Vi starter med at se denne her hest blive født ude på marken. Den unge Albert sidder og kigger. Han ser hesten blive større og følger den ude på marken når han ser den. En dag har hans far (Ted) været på marked. Han så denne her hest som han hurtig blev vild med. Han skulle have haft en arbejdshest men han faldt for den meget energiske hest. En anden og rigere mand (Lyons) byder over, men Ted er stædig og giver ikke op. Han ender med at give mere for den end konen og økonomien kunne tillade. Han får afvide af konen Rose at han skal aflevere den tilbage, men da Albert ser den tilbyder han at tilride den. Han hår en måned til at få styr på den. Han navngiver den Joey.

Da økonomien ikke er i top kommer Lyons forbi, som han har lejet huset af, og kræver huslejen. Familien kan ikke betale det hele, og lover at han vil få pengene sidst på året. De kunne bruge den sidste mark til at så på. Lyons var i tvivl om at hesten kunne klare at pløje hele den stenfyldte mark det det jo var en ung hest som ikke har haft hovedtøj på før. Han giver dem udfordringen. Hele byen kommer for at kigge på, og det viste sig at Joey og Albert var i stand til noget de ikke regnede med. Der kommer krig i byen. En dag er Joey væk. Ted er taget på marked og sælger hesten så huslejen kan betales. Albert beder ham om ikke at sælge den, men den flinke soldat som har købt den, fortæller at han ville være glad hvis han måtte leje den og passe så godt på som Albert har gjort. Albert tilbyder at melde sig som soldat men da han var for ung blev det et nej. Rose viser Albert et flag for den gang hans far var i militæret og det binder Albert på Joey da han skulle i krig. Kommer Joey hjem igen og finder ham og Albert hinanden?

Skuespillerpræstation

Den lægger ikke op til det helt store i starten, da der var meget snak uden handling. Det var mere som en bondefilm, hvor det var meget kliché. Men da krigen bryder ud tager det hele en uventet drejning. Der kommer mere gang i filmen og den kører ikke i det samme spor som den gjorde i starten. Alt i alt en okay film.

 

Af Jhelvan Mohammad og Camilla Christensen

 

-->