Begravelsen

Vi er til begravelse, faderen er død og familien har ikke set hinanden i 10 år. Der er en del ”catch up to do” og en del, der helst ikke skal tales om..

Et svært tema

I forestillingen Begravelsen oplever man alt det, der på ingen måde må ske. Derfor tænker man måske på forhånd over, hvordan stemningen i stykket mon er? Hvordan budskabet bliver formidlet? Og hvor hårdt det vil blive at se stykket? Disse tanker strejfede i al fald mig og derfor overraskede stykket mig i den grad! Det, der gør stykket til noget helt særligt, er blandingen mellem humor og alvor. Derudover kommer faktummet at det i den grad lykkes at tillægge de voldsomme emner humor.  Her må der gives en stor ros til skuespillerne for at have fundet den hårfine grænse! 

Overraskelser

Store scene danner rammerne om Begravelsen.  Scenens store flotte trækonstruktion gav et utal af muligheder, der gang på gang overraskede. Scenen kunne åbnes de steder man mindst ventede det og der kunne endda tages bad på scenen. Alle disse visuelle overraskelser gav scenen mange rum, hvilket gav en stykket en spændende effekt, idet der lynhurtigt kunne skiftes sted. 

Det er vigtigt

Før Begravelsen, holdt Aalborg teater en reading af ”Festen,” (historien, der ligger til grund for Begravelsen) hvilket både var en stor oplevelse samt et godt udgangspunkt for at kende historien bedre. Begravelsen var en kæmpe oplevelse.

Stykket sætter fokus på det fortiede og selvom det på ingen måde er en lykkelig historie er den meget vigtig!

 

Af Stine Adelskov

-->