Anne Linnet Teaterkoncert

Anne Linnet Teaterkoncert – ” Jeg er jo lige her” – Aalborg teater 2/5 – 16/6 2012

 

Alle søger noget

Aalborg Teaters teaterkoncert ”Jeg er jo lige her” er baseret på et udvalg af Anne Linnet sange. I en tåget og mørk by møder vi otte personer. Der er stewardessen, der løber rundt med bagagevognen og gemmer det fortrængte i sine kufferter, en politibetjent med sit gevær, en vejarbejder, der rydder vejen for de andre og en hjemløs der går tur med sin døde hund. Vi møder også den prostituerede i hendes søgen på nærhed og stenenglen som gerne vil ses og ikke mindst elskes. Vi møder taxachaufføren, der har så travlt med at pynte sin taxa, at han ikke oplever hvad der sker udenfor bilens trygge rammer og den unge brud, der har tabt sit hjerte. Alle søger noget. Sammen lever de i byen hvor deres små dramaer udspiller sig på kryds og tværs af hinanden.

 

Rammerne

I ”Jeg er jo lige her” er det slående først og fremmest Anne Linnets sange, der fortolkes fantastisk. Sangene udgør rammen for fortællingen og skuespillernes versioner danner historien.  Instruktør, Minna Johannesson, formår at danne et billede ud fra Anne Linnets sange, der er dramatisk, men håbefuldt. Selvom forestillingen er smuk er der også tilsat en passende mængde humor, der gør det hele lidt lettere at bære.  De fysiske rammer for forestillingen overrasker også! Der skal lyde en stor ros til scenograf, Jonas Fly Filbert og lysdesigner Ida Valsted Prag for at vise os Aalborg Teaters Store Scene på en helt ny måde. Dyster og dyb.

 

Nærhed

”Jeg er jo lige her” er en fantastisk forestilling, der varmt kan anbefales. Skuespillernes fortolkninger og stemmer komplimenterer Anne Linnets fantastiske tekster. Historierne der udspiller sig i byen siger hver især noget helt særligt. Det er nærheden og kærligheden, hvad enten den er lykkelig eller ej, der er i centrum.

 

”Jeg er jo lige her” er bestemt værd at tage ind og se! Forestillingen spiller indtil 16. juni.

… og vi regner med at aflægge Store Scene endnu et besøg inden.

 

 

Af Mathias Nesgaard og Stine Adelskov.

 

 

-->